onsdag 2. mars 2011

Bygge funkis?

Skal man virkelig orke å bygge på nytt når man har vært igjennom det en gang før? Det er det mange som har spurt meg om i det siste, og det har jeg også spurt meg selv om mange ganger :-)
Alt det innebærer å sette opp et hus er ikke bare bare, men følelsen etterpå er jo bare helt fantastisk. Jeg har prøvd dette med å være involvert i prosessen fra A til Å, det å organisere absolutt alt krever sin mann, eller kvinne :-) så man må selvfølgelig vurdere hvor mye man ønsker å gjøre selv.
Nå har det jo seg slik enkelte ganger i livet av ting forandrer seg. Livssituasjon forandrer seg, og behov forandrer seg. Kan da en ny bygging være gunstig?
Og kanskje er det da sånn at når man har bygget en gang, og vært igjennom prosessen, så spiller man med sterkere kort på neste runde. Kanskje?

Denne gang blir det evt et funkishus, ikke fordi det var første valget, da det ikke har vært "min stil", men fordi dette er en tomt som krever det.
Jeg har latt tanken rundt funkis modnes litt, og må si jeg blir mere og mere positiv.
Kanskje har man bare låst seg litt i tankegangen rundt " sin stil" kan det være slik?
Eller er vi vanskelig å endre når det er noe vi føler er litt oss?
Man kan jo ikke bygge noe man ikke liker heller.
Bildene viser noen av de husene jeg liker. Noen der ute som kan komme med andre gode forslag.
Jeg ser for meg at denne gang skal det arkitekttegnes, så da er det bare å suge til seg masse inspirasjon. Slik at man kan drømmehuset akkurat slik man ønsker :-)
Tips mottas med takk.
Klem klem

8 kommentarer:

 1. Hei!
  Skjønner at det har vært noen endringer hos deg..syns å erindre at du bodde i et flott hus...
  Det er så mange vakre hus å velge mellom, og jeg også heller nok litt til den "gamle..romantiske" husstilen... Men; synes også at det er utrolig stilig med funkishus! Og murhus...Skikkelig tøffe & kule, og du får nok et utrolig flott hus, arkitekttegnet, og som du skriver etter å ha vært igjennom husbyggingsprossen før, så vet du nok mye, og ikke minst hvordan du vil ha det!
  Lykke til med planene om funkishus!! Blir nok et flott hus;)
  Ha en fin dag!
  klem

  SvarSlett
 2. jeg husker også huset du bodde/bor i og det var knallflott men disse utkastene du viser her var jo bare knalltøffe og jeg hadde virkelig ikke hatt noe imot å hatt ett slikt hus. gleder meg til å følge prosessen av bygging av nytt hus , sier som pionpia at det blir garantert ett flott hus. klem

  SvarSlett
 3. OiOi...så spennende!!! Gleder meg til å følge med på dette ;) Flotte hus alle 3! Spent på hva dere kommer frem til :)

  SvarSlett
 4. Sjekk ut URBANHUS.. Masse lekre funkis hus. og BOLIGPARTNERHUS har også en moderne funkisserie, med 3 meter under taket i 2 fulle gt er det luftig og lekkert..

  Jeg ville gjerne bygget funkis.. Det er lekkert..

  Lykke til...

  SvarSlett
 5. Heia!

  Funkis er såååå kult, du kommer ikke til å angre! Hvor er det dere tenker å bygge i Trondheim? Du skjønner vi skal også bygge i et felt. Er det det samme tro?
  Annika K.

  SvarSlett
 6. Hei Annika
  Tomten ligger i Buvika. Dere da? Skal dere også bygge funkis? Et ferdighus i så fall ? Ble nysgjerrig jeg nå :-)

  May Britt

  SvarSlett
 7. Om du vil ha inspirasjon har jeg tre knallsider du må ta en titt på :) Ikke mange kataloghus å se, men absolutt mye man kan like. Funkis kan være utrolig mye flott, og har fått et ufortjent dårlig rykte, spør du meg..

  http://www.archello.com/en/projects
  http://www.archdaily.com/category/houses/

  Lykke til, blir spennende å se hva dere lander på!

  Hilsen Kristian

  SvarSlett
 8. Tusen takk for tips Kristian. Her var det jammen mye flott å se ja :-)

  SvarSlett