søndag 12. juli 2009

Det blide sørland

Da er vi igjen hjemme etter enda en liten ferietur, i år blir ferien utnyttet til fulle! Vi har hatt kjempe kjekke dager på det blide sørland, og hatt mye moro både for store og små. Vi har sett mange fine byer, handlet på mange flotte butikker ( mest moro for mor kanskje), bodd hos kjekke venner og på FLOTTE steder ( rapport kommer), kost oss i dyreparken og møtt koselige folk. Utgangspunktet for turen var en tur til dyreparken, da alle i denne familien synes det er veldig moro å besøke fornøyelsesparker, og hvert år prøver vi som regel å få til i allefall ett besøk i en park. Her er køen før førstedags besøk, men heldigvis gikk den fort da det var for de med internettbilletter. Så til alle som planlegger et besøk, lurt å kjøpe biletter på internett på forhånd!
Det var mange fristende butikker, og minste snuppa benyttet anledningen til å bruke litt av feriepengene sine. Flink og betaler selv.


Selvfølgelig måtte vi få til en tur med den sorte dame, et ordentlig sjøslag er jo ikke å forakte.
Som regel prøver vi å legge besøk i slike parker litt utenom høysesong, slik at man slipper så mye folk og dermed så mange køer. Nå kom vi jo i høysesong, men her var det en stor fordel oppdaget vi. Her er det jo et stort aktivitetsprogram i høysesong, med masse som skjer hele dagen. Mange skuespillere står for sjørøverfester og byfester, slik at barna kan møte de kjente figurene fra både sabeltanns verden og kardemonne by.

Litt skummelt å håndmate dyrene ja.
Kardemomme by er blitt flittig lest her hjemme. Og både storesøster og lillesøster gledet seg veldig til å besøke stedet i virkeligheten.

Moro å plutselig gå seg på tante Sofie, røverne, Bastiann og barberer Sørensen.En tur med trikken måtte vi selvfølgelig prøve. Og med en syngende trikkefører Syversen ble det ekstra moro.Årets nyhet i dyreparken er Kutoppen. Utrolig forsegjordt og flott gård. der kunne barna møte tradisjonelle gårdsdyr, kjøpe husmannskost, kjøre traktor og div andre gårdsaktiviteter.


Forsegjordt hovedhus.


Sjekk de flotte toalettene. Rosa til jentene og blå til guttene. Legg merke til de søte vaskene.Lykken når man er 6 år er ferietid og blått sukkerspinn:-)

He kunne barna selv teste biler og ta en tur med Danmarks ferja.
Som tidligere nevnt bodde vi en natt veldig FLOTT, og i et mekka for den inetriørinteresserte. Her kommer en sniktitt fra rommet vårt. Fyldig rapport med mange flere bilder kommer i morgen!!!Litt butikker måtte vi selvfølgelig også få med oss:-) Og både denne...
Og denne skulle jeg gjerne hatt i Trondheim.
Jeg er heldig og har enda en uke fri, men mannen starter på jobb i morgen, så nå får vi vel holde oss hjemme. eller det vil si jentene har allerede dratt på en liten miniferie i noen dager hos besteforeldrene.
Nå gleder jeg meg til en bloggerunde.
Klem fra May Britt
7 kommentarer:

 1. Hei, hei: )

  Ser ut som dere har hatt en herlig ferie, mange koselige bilder du viser. Nytt sengetøy?? Regner med og håper vi får se i morgen?:D Tror det blir en liten shoppingrunde på meg også imrg, gleder meg..

  Klem

  SvarSlett
 2. så koselig å lese fra ferien deres:)
  ha en nydelig uke du også!

  SvarSlett
 3. Flotte bilder fra dyreparken :)
  herlig å høre at dere var fornøyde og koste dere :)
  Til onsdag skal jeg være med barnebarnet mitt på kaptein Sabeltann :)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 4. Det så ut som en innholdsrik tur! :D

  Serviset er kjøpt på Tordenskjold i fjordgata her i Trondheim, jeg elsker den butikken, de har sååå utrolig mye!! Det meste er jo ganske dyrt da, men kan finne noen virkelige kupp! :D

  SvarSlett
 5. Åh, dette så kjekt ut! vi skal også sørover snart - tror jeg gleder meg like mye som jenta i huset!! Vi fant også ut at vi skulle gå til en lokal trappefabrikk etter at vi fikk et prisoverslag fra Escalia... De kan jo lage det samme, men til en HELT annen pris!

  ha en flott dag! gleder meg til å se mer bilder!
  Klem

  SvarSlett
 6. Så koselig at dere har hatt en fin ferie :o)
  Er det fra Skien bildene av Søstrene Grene & Home & Cottage ? :o)

  Kos deg videre i sommer,
  Klem Jatte

  SvarSlett
 7. Hei May Britt,
  Så fin blogg du har!
  I oppussingsverden har det vært full stopp på slike forlystelser, men etterhvert som ting faller på plass må jeg følge med her.
  Ser ut som dere har hatt en fin tur - både store og små ;)
  Og ja, vi bør få en Søstrene Grene i Trondheim! Var innom de i fjor, og tenker det blir et nytt besøk om noen uker.
  Ellinor Ü

  SvarSlett